Loading...
نام نویسنده: آرمین اسحاقی 2025-04-23 14:06:24

راهنمای خرید لپ تاپ برای برنامه نویسی و کد نویسی

 

اگر به عنوان یک کد نویس و برنامه نویس تمایل دارید یک لپ تاپ مناسب خریداری کنید، گزینه های متنوعی برای شما وجود دارد که می توانید متناسب با بودجه خود یکی از آنها را انتخاب نمایید. اما قبل از خرید بهتر است به نکاتی که اشاره می کنیم، توجه نمایید:

مشخصات پردازنده

به طور حتم یکی از مهم‌ترین و اصلی‌ترین قسمتی که برای شما باید اهمیت داشته باشد، مشخصات سی پی یو است. سعی کنید حداقل یک پردازنده نسل جدید Core i7 یا حتی Core i9 با تعداد هسته بالا انتخاب کنید که به راحتی از پس پردازش های سنگین بر بیاید. این پردازنده ها اغلب مجهز به تعداد هسته های پردازشی بالایی هستند که میزان فرکانس و سرعت بهتری را ارائه می دهند. برای لپ تاپ هایی با پردازنده ای ام دی نیز به همین صورت یا حداقل Ryzen 7 یا Ryzen 9 نسل هفت به بعد باید مد نظر قرار بگیرد. حال شاید برای شما سوال پیش بیاید آیا پردازنده‌های Core i5 و Ryzen 5 ضعیف هستند؟ خیر اگر نسل این پردازنده‌ها جدیدتر باشد، بر فرض مثال نسل سیزدهم Core i5 یا سری 7000 پردازنده Ryzen 5، برای شما مناسب و ایده آل خواهد بود. زیرا تعداد هسته های آنها نسبت به نسخه های قدیمی تر بیشتر بوده و تکنولوژی ساخت جدید آنها برای پردازش های سنگین تر بهینه تر شده است.

مشخصات پردازنده در لپ تاپ برنامه نویسی و کد نویسی

لازم به ذکر است که پردازنده های اینتل Core Ultra به شدت قدرتمند هستند و توان پردازشی خوبی دارند. اگر به سیستم عامل MacOS و لپ تاپ های اپل علاقه مند هستید، پردازنده های M2 به بالا به جذاب هستند و عملکرد فوق العاده ای دارند. نکته‌ای که باید برای شما مهم باشد، پایداری عملکرد پردازنده در فشارهای سنگین کاری است، لذا به توان مصرفی و قدرت لپ تاپ دقت داشته باشید. اکثر پردازنده‌های جدید از تکنولوژی ساخت قوی‌تر و کوچکتری بهره‌مند شده‌اند که همین مسئله میزان برق مصرفی آنها را کاهش می‌دهد و در فرکانس‌های بالا پایداری عملکرد بهتری خواهند داشت.

حافظه رم و SSD

حداقل میزان حافظه رم مورد نیاز شما 16 گیگابایت DDR4 یا DDR5 خواهد بود. البته اگر حافظه رم شما 32 گیگابایت باشد، فوق العاده می‌شود. در خصوص حافظه ذخیره سازی بدون هیچ شکی اس اس دی های M.2 NVMe از نظر سرعت و عملکرد نسبت به اس اس دی های SATA 3.0 بسیار بهتر خواهند بود.

لذا در زمان انتخاب لپ تاپ حتما از کارشناس فروش در خصوص نوع حافظه SSD مشورت بگیرید. بهتر است حداقل ظرفیت آن نیز 512 گیگابایت باشد تا فضای نصب کافی برای برنامه های تحت سیستم عامل را داشته باشید. اس اس دی هایی که از حافظه فلش QLC از نظر قیمت ارزان قیمت هستند ولی در زمان پردازش چندین تسک، به شدت افت سرعت پیدا می کنند. از طرف دیگر حافظه های TLC از نظر عملکرد بسیار سرعت بالایی دارند و به هیچ عنوان در پردازش های سنگین دچار افت کیفیت نخواهند شد.

آیا لپ تاپ مخصوص کد نویسی به کارت گرافیک قوی نیاز دارد؟

به طور حتم وجود یک کارت گرافیک قدرتمند می تواند در پردازش قابلیت های هوش مصنوعی، یادگیری ماشین و NLP به شدت مفید و ایده آل خواهد بود. پردازنده های گرافیکی نسل جدید انویدیا که مجهز به هسته های تانسور و RT هستند و از قابلیت های DLSS پشتیبانی می کنند و ابزارهایی مانند CUDA و cuDNN که عملکرد عمیق کارت گرافیک را بهبود می بخشند، برای شما مناسب خواهند بود.

آیا لپ تاپ مخصوص کد نویسی به کارت گرافیک قوی نیاز دارد؟

از طرفی پردازنده های گرافیکی AMD نیز برای مدیریت تسک های عمومی در طول بازی و پردازش های گرافیکی مناسب هستند ولی از نظر قدرتمندی هوش مصنوعی هنوز به میزان قدرت انویدیا نرسیده اند. البته اگر عمق کد نویسی شما خیلی زیاد نیست و احتیاجی به تحلیل های بصری و هوش مصنوعی ندارید، پردازنده های گرافیکی آنبرد اینتل یعنی Iris XE برای شما ایده آل هستند.

مشخصات صفحه نمایش

اکثر کد نویسان از مانیتور اختصاصی خود برای اتصال به لپ تاپ استفاده می کنند و خیلی با نمایشگر لپ تاپ کاری ندارند. برای انجام کارهای عمومی UI/UX و توسعه تحت وب، بهتر است حداقل کیفیت تصویر لپ تاپ Full-HD با میزان رزولوشن 1080 × 1920 پیکسل باشد. ولی به طور حتم صفحه نمایش های QHD و 4K برای شما ایده آل هستند و جزئیات بصری فوق العاده‌ای خواهند داشت. اگر پنل صفحه نمایش OLED یا miniLED باشد از نظر بازتولید رنگ ها، میزان کنتراست و ... عملکرد بهتری دارند. به هیچ عنوان از پنل‌های TN استفاده نکنید، زیرا ضعیف‌ترین نوع پنل در نمایشگرها به حساب می‌آیند و نسبت به پنل IPS و VA به شدت ضعیف‌تر هستند.

مشخصات صفحه کلید

اگر به صورت مستقیم از کیبورد لپ تاپ استفاده می‌کنید، باید به این مسئله دقت کافی داشته باشید که سلامت انگشتان شما به کیفیت کیبورد بستگی دارد. بهتر است عمق کلیدها 1.2 الی 1.5 میلی متر باشد و چینش کلیدها هیچگونه انحرافی نداشته باشد. نورپس زمینه صفحه کلید نیز می تواند در تاریکی شب از خستگی چشمان شما جلوگیری نماید.

سوالات متداول در خصوص لپ تاپ های مخصوص کد نویسی

  • میزان بودجه مورد نیاز برای خرید لپ تاپ مخصوص کد نویسی چقدر است؟ بسته به نوع استفاده شما و حجم فشاری که به سیستم وارد می شود، قیمت لپ تاپ افزایش پیدا می کند. در نهایت توصیه می شود در ابتدا به مشخصات فنی لپ تاپ دقت کنید تا پاسخگوی نیاز شما باشد و بعد متناسب با بودجه ای که دارید یک لپ تاپ مناسب خریداری نمایید.
  • کدام برند بهترین لپ تاپ های کد نویسی را تولید می کند؟ پاسخ قطعی برای این مسئله وجود ندارد ولی توصیه می کنیم از بین لپ تاپ های ایسوس، لپ تاپ های لنوو و یا در نهایت لپ تاپ های اچ پی گزینه مورد نظر خود را انتخاب کنید و به سراغ برند های متفرقه یا ضعیف تر نروید. بیشتر به سخت افزار آن و کیفیت صفحه نمایش دقت داشته باشید و بقیه موارد کاملا سلیقه ایست.
  • حداقل حافظه رم مورد نیاز برای لپ تاپ مخصوص برنامه نویسی؟ توصیه می شود با توجه به اینکه هر روزه آپدیت جدیدی از پلتفرم های کد نویسی و فریم ورک های آن ارائه می شود، لپ تاپ با حداقل میزان رم سیستم شما باید 32 گیگابایت تهیه کنید تا در بلند پاسخگوی نیاز شما باشد.
  • تا چه میزان وجود سیستم خنک کننده برای لپ تاپ برنامه نویسی ضروری است؟ به طور حتم وجود یک خنک کننده برای لپ تاپ هایی با حجم کاری زیاد ضروری است. لذا اگر سیستم شما خنک کننده پیشرفته ندارد، حتما یک عدد کول پد از یاس ارتباط خریداری نمایید.
  • آیا لپ تاپ های گیمینگ همان لپ تاپ های مخصوص کد نویسی هستند؟ اکثر این محصولات به دلیل داشتن سخت افزایش پیشرفته و کارت گرافیک اختصاصی می توانند نیاز کد نویسان را فراهم کنند. اما نقطه ضعف اکثر این محصولات، وزن بالای آنها و مصرف زیاد باتری است. لذا اگر به طور دائم لپ تاپ خود را در مسیر های مختلف جابجا می کنید، توصیه می کنیم یک لپ تاپ سبک تهیه نمایید.
  • چه سیستم عاملی برای من بهتر است؟ ویندوز، لینوکس یا MacOS؟ بسته به نوع پروژه ای که انجام می‌دهید، می‌توانید یکی از این موارد را انتخاب کنید. سیستم عامل ویندوز به صورت کلی برای توسعه برنامه های تحت وب، ویندوزی و اندرویدی مناسب هستند. سیستم عامل لینوکس اوپن سورس بوده و برای استفاده از آن، نیاز به یادگیری زبان برنامه نویسی اختصاصی آن خواهید داشت. در طرف مقابل برای عزیزانی که علاقه مند به توسعه اپلیکیشن های iOS دارند، سیستم عامل اختصاصی اپل فوق العاده است. پردازنده‌های سری M به راحتی از پس پردازش‌های سنگین بر می‌آیند و اکثر مک‌بوک ها از نظر وزنی بسیار سبک هستند.

منبع

نظرات (0)

برای ثبت نظر ابتدا باید وارد اکانت کاربری خود شوید!