Loading...
نام نویسنده: آرمین اسحاقی 2023-12-04 15:35:39

به چه مقدار حافظه رم (RAM) احتیاج داریم؟

 

حافظه رم (RAM) یا همان حافظه دسترسی تصادفی که به اختصار رم نامیده می‌شود، از مهم‌ترین بخش‌های یک دستگاه محاسباتی و پردازشی است. کامپیوترهای رومیزی، لپ تاپ و گوشی‌های هوشمند از حافظه رم بهره برده و مقدار آن از 2 گیگابایت تا 64 گیگابایت و حتی بیشتر خواهد رسید. اما سوال اصلی اینجاست که سیستم شما به چه مقدار حافظه رم نیاز دارد؟

لزوما افزایش حافظه رم به معنای افزایش سرعت سیستم نیست بلکه مقدار پردازش و محاسباتی که در یک زمان واحد انجام می شود، افزایش می یابد. ویندوز 10 به تنهایی برای به RUN شدن به حدود 2 گیگابایت از فضای حافظه رم نیاز دارد و این در حالی است که سیستم عامل Chrome در کروم بوک ها به میزان RAM کمتری احتیاج دارند. برای اینکه بدانید دستگاه های دیجیتال شما به چه مقدار حافظه رم نیاز دارد، با ما همراه باشید.

به چه مقدار حافظه رم (RAM) احتیاج داریم؟

نکات جالبی که در خصوص حافظه رم باید بدانید!

حافظه رم معمولا با حافظه های هارد دیسک و اس اس دی اشتباه گرفته می شود در حالی که کاملا متفاوت است. حافظه رم یک حافظه با حجم کمتری نسبت به حافظه های نامبرده است که از سرعت بالایی برخوردار می باشد. وقتی برنامه ای را اجرا می کنید، داده‌هایی که نیاز به دسترسی سریع دارند، در این حافظه ذخیره می شوند. اگر این حافظه در هنگام اجرای برنامه‌ها تمام شود و از حجم حداکثری خود بالاتر برود، دیگر به سایر داده‌ها به صورت سریع دسترسی نخواهید داشت.

معمولا حافظه رم در سیستم‌ها قابل افزایش بوده و تا حجم 12، 16، 32، 48 و یا 64 گیگابایت قابل ارتقا است. سعی کنید ظرفیتی را انتخاب کنید که از نیاز شما بیشتر باشد. البته بهتر است این نکته را بدانید که برای بازی های گرافیکی سنگین نیاز به تهیه پردازنده های گرافیکی مجزا از انویدیا یا AMD نیاز دارید.

کارت های گرافیک کنونی از حافظه های GDDR5، GDDR6 و GDDR6X استفاده می کنند. در حال حاضر استفاده از حافظه های رم از نوع DDR3 کاهش یافته و غالبا از DDR4 استفاده می شود. البته نسل جدید حافظه های رم DDR5 تولید و در برخی از لپ تاپ های ایسوس و لنوو استفاده شده است.

به چه مقدار حافظه رم (RAM) نیاز داریم؟

همیشه به این نکته دقت کنید که خرید حافظه رم بیش از اندازه مورد نیاز شما، منجر به هدر رفتن سرمایتان خواهد شد و به طور خلاصه پیشنهاد می شود که برای اکثر کامپیوتر های شخصی و مک بوک ها از این مقدار حافظه رم استفاده می شود:

  • 4 گیگابایت: در اکثر کروم بوک های ارزان قیمت و تعدادی از تبلت ها از حافظه رم 4 گیگاباتی استفاده می شود و اگر دوست دارید برای تبلت خود هزینه زیادی را پرداخت کنید، پشیمان نخواهید شد.
  • 8 گیگابایت: در لپ‌تاپ های ارزان قیمت نصب می شود و برای بازی های سبک و پردازش‌های معمولی مناسب است.
  • 16 گیگابایت: برای سیستم عامل های ویندوز و MacOS فوق العاده بوده و برای بازی نیز کاملا مناسب می‌باشد.
  • 32 گیگابایت: برای سیستم های حرفه ای و علاقه مندان به بازی کاملا ایده آل بوده و برای بازی های سطح بالا پاسخگو می باشد.
  • 64 گیگابایت: برای علاقه مندان به پردازش های فوق سنگین و سیستم های کاری هدفمند، مهندسان، ویرایشگر های حرفه ای A/V و…پیشنهاد می‌شود و لزوما در کنار این حافظه رم، سیستم شما باید از مشخصات فنی بالایی نیز بهره برده باشد.

برنامه هایی که از حافظه رم بالایی استفاده می کنند!

سیستم عامل ها و مرورگرهای وب معمولا از میزان قابل توجهی حافظه رم استفاده می کنند. اگر حافظه رم شما بالا باشد می توانید تب های بیشتری را در مرورگر کروم، فایرفاکس و مایکروسافت ادج باز کنید. سایت هایی نظیر نت فلیکس حافظه رم بیشتری از سیستم شما را اختیار می گیرد. جدا از این مسائل برنامه های گرافیکی نظیر Adobe Premiere، افتر افکت و حتی ادوب فتوشاپ از حافظه رم زیادی استفاده می کند. حال اینکه چه مقدار حافظه برای تبلت ها، لپ تاپ و کامپیوتر ها نیاز است را بررسی می کنیم.

مناسب ترین میزان حجم حافظه برای برنامه های خاص چقدر است؟

تبلت

از آنجایی که تبلت ها معمولا برنامه های سبک تری را اجرا می کنند، نیاز به حافظه رم بالایی نیز نخواهند داشت. اما با پیشرفت روزافزون این محصولات و افزایش کاربران این پلتفرم، محصولاتی با حافظه رم 2 الی 16 گیگابایت به بازار عرضه شده است. البته این نکته را هم دقت کنید که برخی از آیپد های اپل از حافظه رم معمولی برخوردار هستند اما تمرکز اصلی آنها بر روی کیفیت پردازنده و صفحه نمایش است.

برای کاربرانی که امور سبک را با تبلت خود انجام می دهند، مقدار 4 گیگابایت حافظه رم کافی است. حافظه رم 8 گیگابایتی بسیار ایده آل و برای اکثر کاربران مورد مناسب تری است اما اگر فکر می کنید که تبلت شما باید همانند یک لپ تاپ پرسرعت و عالی بنظر برسد، 16 گیگابایت حافظه رم کاملا جوابگو خواهد بود.

لپ تاپ

به طور معمول بیشتر لپ تاپ ها با حافظه رم 8 گیگابایت توزیع می شوند ولی بسیاری از مدل های گیمینگ آن با حافظه های 16 و 32 گیگابایتی به بازار عرضه می شوند. برای بسیاری از Chrombook ها به بیش از 8 گیگابایت حافظه نیاز نخواهید داشت اما در ویندوز‌های جدید و MacOS حداقل به 8 گیگابایت حافظه نیاز است. ویندوز 10 در زمان آغاز به کار حدود 2 گیگابایت از حافظه را اشغال می کند و اگر قصد دارید با برنامه‌های گرافیکی کار کنید، بهتر است حافظه 16 گیگابایتی تهیه نمایید.

بازی

بهتر است برای سیستم‌های گیمینگ حداقل از 16 گیگابایت حافظه رم استفاده کنید. اگر این امکان وجود دارد در حین بازی چند برنامه دیگر را اجرا نمایید (مرورگر و ...)، بهتر است، 32 گیگابایت حافظه به دستگاه خود اختصاص دهید.

سرعت در مقابل ظرفیت

اگر به طرز قابل توجهی با افزودن ماژول های رم سیستم خود، متوجه تغییری در سرعت پردازش سیستم خود نشدید، بهتر است به فرکانس حافظه که تعیین کننده سرعت رم می باشد دقت کنید. ما در یک مقاله به طور اختصاصی در خصوص اهمیت فرکانس و زمان تاخیر در حافظه رم صحبت کرده ایم؛ برای دریافت اطلاعت بیشتر اینجا کلیک نمایید. اگر حافظه رم شما از قابلیت XMP پشتیبانی می کند، باید مطمئن شوید که مادربرد شما نیز با این فناوری سازگار باشد. اگر از حافظه پر سرعت استفاده می کنید پروفایل XMP را در بایوس خود فعال نمایید.

منبع

نظرات (0)

برای ثبت نظر ابتدا باید وارد اکانت کاربری خود شوید!