Loading...
نام نویسنده: آرمین اسحاقی 2024-12-02 10:38:43

مقایسه و تفاوت هارد اکسترنال و اس اس دی اکسترنال

 

از آنجایی که اکثر کاربران از حافظه‌های ذخیره‌سازی SSD به جای هارد اینترنال در سیستم کامپیوتری خود استفاده می‌کنند و یقینا این مسئله کاملا منطقی و درست است، اما موضوع اصلی اینجاست که برای خرید یک حافظه ذخیره‌سازی اکسترنال به سراغ کدام یک برویم؟ SSD اکسترنال یا HDD اکسترنال؟ در این مقاله سعی می‌کنیم بدون هیچگونه مقدمه و نکته اضافی تفاوت اصلی این دو محصول محبوب را بررسی کنیم و نقاط قوت و ضعف هر کدام را به شما نشان دهیم.

مزایای مهم SSD اکسترنال که شاید ندانید!

شاید در نگاه اول همه ما به سرعت بالای اس اس دی توجه کنیم که صد در صد مهم است و در ادامه راه مورد بررسی قرار می‌گیرد؛ ولی موارد مهم‌تری هم وجود دارد یکی از آنها تفاوت ساختار فیزیکی و روند کار آنهاست که به طور حتم SSD به شدت نسبت به HDD مقاوم‌تر خواهد بود. هارد‌ دیسک‌های چرخان به کمک محرک‌های مکانیکی و دیسک‌های چرخان، خوانده و نوشته می‌شوند. لذا اگر این دیسک‌ها به زمین بیفتند یا در بلند مدت مورد استفاده قرار بگیرند آسیب زیادی خواهند دید. پس مطمئنا هاردهای اکسترنال یا HDD اکسترنال مستعد خرابی بیشتری هستند و در برابر تکان خوردن آسیب پذیرترند. پس در زمان جابجایی هارد اکسترنال باید دقت بیشتری داشته باشید و مراقب باشید که آسیبی نبیند، بهتر است کیف محافظ هارد هم تهیه کنید.

مزایای مهم SSD اکسترنال

اس اس دی اکسترنال به نسبت صدای کمتری را تولید می‌کند که طبیعتا به دلیل ساختار جذاب آنهاست. همچنین میزان مصرف انرژی SSD اکسترنال نسبت به هارد اکسترنال بسیار کمتر است. این مسئله در زمانی که شما حافظه ذخیره سازی اکسترنال را به لپ‌تاپ متصل می‌کنید، کاملا مشهود است زیرا انرژی از باتری لپ‌تاپ گرفته می‌شود و در تخلیه شدن سریع‌تر باتری دخیل خواهد بود. به صورت کلی حتی لپ تاپ هایی که SSD داخلی دارند نیز مصرف باتری کمتری خواهد داشت.

اس اس دی اکسترنال وزن بسیار سبک‌تری نسبت به HDD دارد. بعضی از آنها به قدری سبک هستند که شاید وزنشان به 29 گرم برسند. البته وزن هارد به مدلش و قابلیت‌های محافظتی آن نیز بستگی دارد. به عنوان مثال شرکت ای دیتا هارد اکسترنال HD710 Pro و HD770G به دلیل وجود قابل محافظ کمی سنگین‌تر از سایر هارد‌های محبوب مثل Passport شرکت وسترن دیجیتال هستند. بعضی از اس‌‌اس‌دی‌ های اکسترنال با ظرفیت 4 ترابایت ارائه می‌شوند که به راحتی درون جیب شلوار شما قرار خواهند گرفت.

برتری های هارد اکسترنال به SSD اکسترنال

هارد اکسترنال نسبت به SSD اکسترنال ارزان تر است، البته مشخصا این مسئله به تکنولوژی ساخت هارد بر می‌گردد که نسبت به SSD کمی ساده‌تر و ارزان‌تر می‌باشد. هارد دیسک‌های اکسترنال در ظرفیت‌های بالا نیز تا چیزی در حدود 18 ترابایت هم ارائه می‌شوند که برای جابجایی کلیپ‌های سنگین و با کیفیت و جابجایی اطلاعات مهم کاری تاثیر می‌گذارند. البته نکته جالبی که وجود دارد و باز هم خیلی از کاربران از آن مطلع نیستند، هارد های اکسترنال رومیزی که حجمشان بالاتر از 10 ترابایت است، از نظر تکنولوژی ساخت خیلی قوی‌تر از مدل‌های کم حجم‌تر هستند و گزینه خوبی برای خرید خواهند بود

برتری های هارد اکسترنال به SSD اکسترنال

مقایسه سرعت

SSD سرعت قابل توجهی در انتقال و جابجایی سریع فایل‌ها دارد. سریع‌ترین هارد‌های اکسترنال با سرعت 160 مگابایت بر ثانیه کار می‌کنند و این در حالی است که ساده‌ترین نوع اس‌ اس‌ دی یعنی SATA 3.0 با سرعت حداقلی 500 مگابایت بر ثانیه اطلاعات را جابجا خواهد کرد. اما نکته جالب قضیه اینجاست که اس اس‌دی‌های اکسترنالی که از نوع M.2 NVMe هستند، می‌توانند سرعتی بین 3000 الی 7000 مگابایت بر ثانیه داشته باشند که به شدت برای جابجایی فایل‌های فوق سنگین، بک آپ گیری سریع از سیستم عامل و ... مناسب خواهد بود. اگر شما می‌خواهید بدون اینکه اطلاعات مهم خود را روی حافظه سیستم منتقل کنید و در همان حالت اکسترنال آنها را ویرایش را تغییر دهید، اس اس دی اکسترنال گزینه مناسب تری خواهد بود.

منبع

نظرات (0)

برای ثبت نظر ابتدا باید وارد اکانت کاربری خود شوید!