تمامی مشخصات درگاه USB-C
USB Type-C یکی از منعطفترین درگاههای اتصال در انواع لپتاپ ها و گوشیهای هوشمند به حساب میآید. مهمترین کاربرد آن استفاده به عنوان سوکت شارژ دستگاه های مجهز به باتری است. ولی این درگاه (کانکتور) بیشتر از استفاده عمومی خود کاربرد دارد که در ادامه در خصوص آن توضیح می دهیم.
پورت USB-C مناسب برای شارژ
درگاه USB-C برای هر دستگاهی مناسب نیست و نمی توان هر نوع پورت از آن را برای شارژ سریع استفاده کرد. تقریبا جدیدترین گوشی های موبایل از پورت تایپسی به جای درگاههای قبلی که میتواند MicroUSB یا لایتنینگ باشد، استفاده کرده است. اپل آخرین سازنده بزرگی بود که آیفون 15 را مجهز به این رابط اختصاصی کرد. البته همچنان گوشیهای ارزان قیمتی در بازار وجود دارند که همچنان از پورت میکرو USB استفاده میکنند. ولی اپل در یک حرکت جالب در زمان ارائه iPad 9 از پورت یواسبی سی استفاده کرد.
اکثر لپتاپ های جدید از این پورت برای تغذیه شارژ باتری استفاده میکنند و برخی هنوز به این فناوری مجهز نشدهاند که اغلب مدلهای قدیمیتر هستند. البته به این نکته توجه داشته باشید که USB-C درگاه اصلی برای شارژ باتری نیست و درگاه اصلی لپتاپ از میزان ظرفیت شارژ بالاتری نسبت به واحد منبع تغذیه عرضه شده، استفاده میکنند. تعدادی نیز دارای اتصال دوشاخه با طراحی تو خالی هستند تا شرکتهای تولیدکننده همچنان بتوانند از منابع تغذیه قدیمیتر استفاده کنند.
برای تشخیص سازگاری پورت با قابلیت شارژ در لپتاپ کافی است که مشخصات فنی لپتاپ را بررسی کرده تا ببینید پورت USB-C با Thunderbolt از شارژ پشتیبانی میکند یا خیر. روند انتقال دیتا و سرعت دیتا از طریق گوشی به کامپیوتر در نسلهای مختلف پورت USB-C به شرح زیر است:
- USB 3.2 gen 1 برابر 5 گیگابیت بر ثانیه
- USB 3.2 gen 2 برابر 10 گیگابیت بر ثانیه
- USB 4 2×2 برابر 20 گیگابیت بر ثانیه
- USB 4 2×3 برابر 40 گیگابیت بر ثانیه
انتقال نیرو از طریق یو اس بی C
همانطور که برای همه روشن است، این درگاه قابلیتهای زیادی را به شما عرضه میکند و کابل های مجهز به این کانکتور برای شارژ دستگاه و انتقال دیتا های سنگین بسیار مناسب و کارآمد هستند. توان خروجی آنها چیزی از حدود 100 وات تا حتی 240 وات متغیر است و این به لطف پشتیبانی از پروتکل شارژ سریع Power Delivery یا PD میباشد. در نسخههای قدیمیتر مثل microUSB قدرت شارژدهی به 10 وات نهایتا میرسید. اما این ویژگی برای هر شارژر، کابل و دستگاه هوشمندی صدق نمیکند.
PD بدین صورت کار میکند که سطح ولتاژ را از 5 الی 48 ولت و جریان را از 3 الی 5 آمپر مشخص میکند که متناسب با قدرت کابل، گوشی و ... 10 الی 240 وات ممکن خواهد کرد. برای جا افتادن مسئله به این مثال توجه کنید. اگر شارژر گوشی موبایل شما از حداکثر توان 30 وات را پشتیبانی کند، پروفایل برق ظرفیت 15، 27 و 30 وات ارائه میدهد و در برای منبع تغذیه 100 وات لپ تاپ، پروفایل برق از 45، 60، 65 و 100 وات در دسترس میباشد. در حالت ایده آل شارژر از طریق درگاه USB-C با بهینهترین عملکرد در سریعترین زمان ممکن شارژ دستگاه را انجام خواهد داد.
اگر درگاه USB از استاندارد PD 3 پشتیبانی کند، واحد منبع تغذیه و مصرف کننده میتواند ولتاژ و جریان به صورت پویا تنظیم کند و هم دستگاه و هم گوشی باید از استاندارد PPS پشتیبانی کند. برچسبهایی نظیر شارژ سریع یا شارژ سریع 2.0 در تلفنهای هوشمند سامسونگ و واحد منبع تغذیه، پشتیبانی از PPS را نشان دهد.
انتخاب بهترین کابل USB-C
بهترین کار این است که کابلی را خریداری کنید که به صورت استاندارد جریان 3 آمپر را انتقال دهد. همین نکته به اندازه کافی برای گوشی هوشمند و تبلت کارآمد است. این کابلها برای حداکثر توان 60 وات نیز میتوانند لپتاپ را شارژ کنند که برای لپتاپهای بزرگتر و قدرتمندتر متناسب با قدرت باتری و بار عملیاتی، فرایند شارژ بیشتر طول خواهد کشید.
بهتر است برای لپتاپ های بزرگتر کابل USB-C با حداکثر جریان 5 آمپر انتخاب کنید که عملکردهای فست شارژ را بسیار بهتر و سریعتر از گوشیهای هوشمند و تبلتها انجام میدهد. این کابلها حاوی تراشه ای به نام e-maker هستند که حاوی اطلاعاتی در مورد قابلیتهای کابل نظیر حداکثر ظرفیت شارژر، ولتاژ و مقادیر جریان و پروتکلهای فست شارژ هستند.
USB-C کابل مناسب برای انتقال تصویر و ویدئو
کابل های چند منظوره کمی گران تر از کابلهای تخصصی شارژ هستند. Thunderbolt این مسئله را تضمین میدهد که از همه انواع انتقال USB-C پشتیبانی میکند. اما در همل نمی توان از یک قاعده خاص پیروی کرد. انکر، بیسوس و... کابلهای حرفه ای تولید کرده اند که در فروشگاه یاس ارتباط به فروش می رسد. کابل های USB 3.2 نسل 1 و 2، کابل های USB 4 نسل 2×2 و 2×3 از انتقال تصویر کاملا مناسب و ایده آل هستند.
نظرات (0)